ТHE WHITE LOTUS FREE: - Здравей, Наталио Каин (Мел). Разкажи ни накратко откога се интересуваш от РП и кога реши, че е време да създадеш първото си собствено такова? Каква беше темата и имаше ли успех? Съществува ли още или по някаква причина си се отказал/а от идеята?НК: - Да, здравейте и от мен~ Да започна направо... Интересувам се от подобни неща... всъщност откакто се помня, все пак... обичам да пиша от много малка всякакви неща, които постепенно пренесох и на РП... Преди около 6-7 години, когато за първи път имах достъп до интернет изобщо, а и съответно форуми, попаднах случайно на РП... за Хари Потър, разбира се xD
Идеята за мой собствен форум също дойде постепенно. Най-първият ми проект също включваше училище по Потър манията, ако си спомням добре... за успех не мога да говоря особено - тогава беше пълно с подобни места и всички бяха еднотипни. Имаше известна посещаемост, но не чак толкова голяма. Следващите ми форуми бяха наполовина авторски, наполовина по книги (много, не една), в тях имаше повече интерес. Именно те все още съществуват, но вече са затворени за писане - историите им вече няма накъде да се развиват, не, че сме се отказали от идеята.
ТWL: - Колко проекти имаш в момента и какви са? А бъдещите ти планове?НК: - В момента? Ако ме бяхте питали преди няколко месеца щях да ви кажа, че имам, но точно сега не. В бъдеще най-вероятно планирам авторски РП по мой фен-фикшън, който има възможността да се развие изключително добре. Трябва да отбележа, че аз обаче пиша предимно за войни, мечове, магьосници, демони, ангели, дракони и такива неща - това е най-голямата ми сила.
TWL: - За кой от тях си избрал/а да ни разкажеш в това интервю?НК: - Аз няма как да си избера, нали? Или да говоря за бъдещия си проект или минали такива? Ще опитам...
TWL: - Откога съществува? /или ако е бъдещ проект кога смяташ, че ще бъде готов за пускане?/НК: - Бъдещият ми проект все още не е започнат дори, защото смятам първо да поработя върху изглаждането на историята си. Доста е обемисто като информация. Така нареченият свят на историята "Разкази на Божества" е изключително пъстър, което е и най-сложното при изграждането му - преплитат се както модерни места, така и средновековни такива.
TWL: - Сам/а ли работиш по него или вече си имаш екип?НК: - Върху това нещо сега работя съвсем-сама, защото имам някои хрумки, които ако подложа на дебати... сигурно ще се наложи накрая коренно да се изменят нещата xD (ако някой може да победи ината ми, естествено...)
Иначе малко по-рано работех по друг проект с екип, обаче нещата замръзнаха.
TWL: - Каква е сюжетната линия? Първо ни кажи къде се развива действието: в реалния свят, или в измислен такъв? Историята изцяло измислена ли е от теб/ или е по някоя книга, филм, игра....? Разкажи с две-три изречения какви са героите в РП-то, т.е. какво се очаква да правят веднъж регистрирали се във форума? /напр. да учат за магии, да се състезават, да се опитват да стават известни, да търсят нещо.../ С други думи каква е целта на всеки герой.НК: - Действието се развива във вид реалност, която е много близко до нашата - планетата е Земята отново, но коренно променена. Започва се с това, че "навън" всички хора нямат души - работят и мислят по поръчка на някого или нещо, което все още е неизвестно какво е. Насред един такъв град, пълен с бездушни хора има огромна сграда без врати - като малък град в града. Там именно се намират Спасените, към които вероятно ще се числят потребителите. Нещата се въртят около тези така наречени Спасени, които... е, не желая да издавам всичко, но мога да спомена, че биха ги очаквали доооста сътресения xD
Общо взето ще има за всекиго по нещо - магии, чудовища, каквото ти душа иска... в зависимост от това, което ще го сполети в Сградата.
И да, историята се води авторска...
TWL: - Опиши накратко в какви групи може да участва (ако има такива), каква е разликата между тях? Има ли някакъв вид съперничество между тях, състезават ли се за някаква награда, или кажи ни ако например воюват помежду си?НК: - Хъ, това е доста затрудняващо... както споменах и по-горе, запазих основната изненада за себе си, но... ще се повторя тогава - групи всякакви, в зависимост от това какво ще ги сполети в Сградата (всъщност - това не е хорър, да не си помислите, че ще ги яде чудовище вътре xD). Дали ще се състезават или ще воюват... хм, най-вероятно на някои ще им се наложи xD
TWL: - Опиши ни на какви места може да "ходи" героят в твоя форум. /не е нужно да изброяваш всички, само ако има такива, които според теб биха събудили интереса на читателите/НК: - Смятам, че вече сто пъти повторената Сграда без врати ще е едно от основните места, на което всеки първо ще стъпне - това нещо е замислено като... бе огромно си е... След преминаването през този "първи етап"... има подготвени четири други местенца, които могат да се посетят... доста са, хм... магически? Като се започне от дъното на морето, та чак до върха на най-високите кули на света... за да обобщя накратко xD
TWL: - Дай пример за най-невероятните, странни неща, които героите в твоя форум може да правят или да им се случат. /целта на въпроса е да се уточни ако действието се развива в реалния свят, дали се допускат все пак и фантастични елементи, например магии, свръхестествени сили и пр. естествено във фентъзи форумите този списък ще е значително по-дълъг/НК: - Хм... най-безобидното, което може да им се случи е да дишат под вода (не, не желая хриле, ако си мислите за това...) Най-лошото, което може да се случи... може би да изживеят най-страшните си кошмари? Защото чудовищата са си в изобилие и без това xD Всички възможни фентъзи елементи, за които се сетя бих ги включила без ама абсолютно никакъв проблем...
TWL: - А иначе какви са ограниченията? Какво НЯМАТ право да бъдат/правят?НК: - Едно от основните ми правила винаги е било... просто да не са свръхсилни. Да създават и рушат светове не може, нали така? xD Това го могат само... боговете, предполагам. Едва ли ще им се удаде и да бъдат върколаци също така, защото единствено за тях като че ли няма място никъде... поне засега.
TWL: - А сега няколко по-административни въпроси: Форумът ти предлага ли забавления от рода на конкурси, тестове, свободна зона за потребителите, "вестник", който те да пишат, къщи /или стаи/, които да обзавеждат, минало, бъдеще, дневници на героите и пр.?НК: - За конкурси не съм сигурна, но най-вероятно ще има... къде ти форум без някой, какъвто и да е, конкурс все някога? Тестовете и свободната зона почти винаги ги слагам аз на едно място горе-долу... и винаги присъстват в моите форуми. За вестникa пък... навремето правех, беше дяволски трудна задача и изискваше много нерви. От последния път преди 5 години не съм пробвала... ако има повече навити потребители за такова нещо позволявам... Стаи има по-скоро и да, могат да си ги обзаведат както искат и изобщо... да правят каквото си искат в тях xD Минало и бъдеще? Те пък са си преплетени в самата история... Дневници... обикновено ги забравям, ако някой ме подсети също нямам против xD
TWL: - В кое лице се пише РП-то, в първо /АЗ/ или трето /ТОЙ/ТЯ/?НК: - Аз съм човек, който позволява всякакъв стил на писане, стига да може да се разбира какво е написано (а повярвайте ми, аз съм много търпелива и дори ще седна да разчитам йоти ако трябва... Не слагам ограничения от типа "Пиши само в лице "Аз", макар че главно предпочитам да е в "той"...
TWL: - Разкажи ни малко за ранковете, емотиконките, евентуално точки, "пари"...НК: - Не съм мислила по подобни проблеми... емотиконките може да са от зайци до дракончета, пък който иска да мърмори после xD За раздаването на точки... или ще е обикновена, стара система, или... знам ли xD За ранговете същата работа... Пари? Какви пари? Замислени са поне четири парични единици, ако това точно ви интересува...
TWL: - Какво друго забравихме да споменем, а смяташ, че е важно да се знае от бъдещите потребители?НК: - То аз самата почти всичко премълчах, пък остава да добавя... да видим... Трябва да се знае, че съм почитател на аниме героите, затова АКО изобщо някога направя този форум... това може да е пречка за повечето хора, предполагам. Не съм почитател и на блестящите, огромни картинки и грамадни надписи, вече съм го казвала... и сега ми излетя другото от главата -.-
TWL: - Няколко думи за финал? Може да се обърнете направо към читателите ни НК: - .... Сори, минна, не съм добра в личните обръщения xD Хайде да пропуснем...