Niki Evens
finished stories : 48 first rp post : click!
| Subject: [BG] Хари Потър - обща дискусия Sun Jan 06, 2013 2:32 pm | |
| Така... (Откъде да започна?) Обичам Хари Потър (добро начало XD), чела съм всички книги (по много пъти) и съм гледала всички филми (пак по много и си ги имам и осемте на лаптопа). Първо за книгите - обожавам ги всичките, заради историята, начина на написване, стила на Роулинг и това, че до последно не знаеш какво става. Все пак ако трябва да посоча любима книга ще бъде четвъртата, защото тогава нещата започват да стават малко по-мрачни и сериозни и е първата по-дълга с повече информация за Вол... Вие-знаете-кого ... Сега, за последната, признавам, че очаквах съвсем друг край (например и Хари и Знаете-кой да умрат... знам, че е жестоко, но ми се струваше логично). А и не очаквах това с епилога (всъщност ако се замислите Хари е роден през 1980г., когато се развива действието от последната книга той е на 17г., значи е 1997. Фактически 19 години по-късно е 2016, значи още не се е случило... Малко ми е странно това решение на авторката). Но като изключим това, всичко останало ми харесва в книгите. Сега за филмите. Най-добри и най-придържащи се към книгите бяха първите три. После книгите започнаха да стават по-обемни и филмите започнаха да изпускат цел герои и случки (някои от които си ги очаквах с нетърпение!) Все пак от петият не беше лош и актрисата, която играе Ъмбридж е много добра, точно така си представях героинята. |
|