Welcome, ! This is an international roleplay forum.
If you like Harry Potter, vampires, fantasy books or sci fi movies and
you speak english, french or bulgarian, join us for an exciting adventure!

HomeLatest imagesRegisterLog in

Share

[фентъзи, юношески] - Окса Полок, 1том - А.Пишота и С.Уолф

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage

Niki Evens
Niki Evens
Ravenclaw
[фентъзи, юношески] - Окса Полок, 1том - А.Пишота и С.Уолф Crea10
[фентъзи, юношески] - Окса Полок, 1том - А.Пишота и С.Уолф One12
finished stories : 48
first rp post : click!

[фентъзи, юношески] - Окса Полок, 1том - А.Пишота и С.Уолф Empty
PostSubject: [фентъзи, юношески] - Окса Полок, 1том - А.Пишота и С.Уолф   [фентъзи, юношески] - Окса Полок, 1том - А.Пишота и С.Уолф I_icon_minitimeThu Jan 10, 2013 12:34 pm

Том 1 - Невидимият свят

За Зое, малката фея и за всички Спасяващи-всеки-който-могат,
от тук и по света.

Пролог

Едно момче би изключило всяка вероятност. И най-малката надежда би била изгубена...
Разстроен, Павел Полок се надигна някак рязко и, за да прикрие тревогата си се надвеси над люлката, в която спеше мъничко момиченце. НЕГОВОТО МОМИЧЕНЦЕ. Тази, от която щеше да зависи всичко, той знаеше това и вече страдаше. Някакво мрачно вълнение изпълваше сърцето му, но същевременно очите му искряха от щастие, че е станал баща. С блестящ от сълзи поглед се обърна към жена си. Мари Полок му се усмихна. Щеше ли някой ден да се научи да не се притеснява? Да престане да се измъчва? И все пак трябваше да признае вътрешно, че го обичаше такъв...
Внезапен плач, идващ от люлката го накара да подскочи: момиченцето се опитваше да привлече вниманието им с учудваща сила. С широко отворени очи тя се опитваше да се надигне с помощта на сбръчканите си съвсем немощни ръчички. Но въпреки ожесточената решителност, главичката ѝ, покрита с коприненомеки кестеняви кичурчета непрекъснато падаше обратно върху възглавницата. Баща ѝ се приближи и с разтуптяно сърце се залови със задачата да я вземе на ръце.
– Така добре ли е? Не съм невнимателен, нали? Не я наранявам? - попита той жена си със сключени от притеснение вежди.
– Не се притеснявай, справяш се идеално... - отговори му тя успокоително - А, виж кой пристига! Здравей, Драгомира!
Всичко, което правеше майката на Павел се открояваше с една особена енергичност и този ден не правеше изключение: беше се скрила зад най-пищния букет цветя, който можете да си представите. Освен това Драгомира носеше и огромни чанти в различни цветове, пълни с подаръци, които пусна веднага щом видя бебето в ръцете на сина си.
– Окса! - извика тя - Ето, че се събуди, прекрасна моя! Колко съм щастлива, деца мои! - подхвърли тя, обръщайки се към Мари и Павел и ги разцелува един по един.
– Хмм, мисля, че трябва да сменим памперса... - отбеляза Павел, ужасен от възможността задачата да се падне на него.
– Аз ще се заема! - побърза да предложи Драгомира - С твое позволение, разбира се, Мари... - добави с умолителен поглед.
Няколко секунди по-късно малката Окса пърхаше върху масата за преобуване докато баба ѝ се бореше с ританките. До нея Павел наблюдаваше всеки неин жест с осезаема бдителност. Не пропускаше нищо.
– Окса... Нашата Неочаквана... - промърмори Драгомира с почти недоловима въздишка.
Павел потръпна. Ядосана сянка помрачи лицето му. Той остави майка си да приключи с преобуването на бебето и ѝ направи знак да го последва в коридора на родилния дом.
– Майко! - процеди сърдито той през зъби - Не можа да се сдържиш, по силно е от теб, нали? Ако си мислиш, че не чух какво каза...
– И какво чу, мой скъпи Павел? - попита Драгомира, поглеждайки право в сините очи на сина си.
– Знам какво мислиш. Знам какво ви е в главата на всички! Но надеждите ви се опират на една вероятност по-нищожна дори от вятъра!
– Но вятърът е този, който позволява на корабите да прекосяват моретата... - отвърна Драгомира глухо - Никога няма да изгубим надежда, Павел, никога...
– Няма да водиш дъщеря ми там - отсече Павел, подпирайки се на стената - Няма да ти позволя, набий си го в главата! Аз съм ѝ баща и искам дъщеря ми да расте нормално. Доколкото е възможно... - довърши той сковано.
Двамата се измерваха безмълвно с поглед един друг в коридора на болницата, игнорирайки сестрите и пациентите в престилки, които ги подминаваха, наблюдавайки скришно жената и мъжа, които се гледаха предизвикателно, стискайки зъби. Останаха така доста време, всеки от тях концентриран върху погледа на другия и опитващ се да го убеди, че е прав. Драгомира първа наруши напрегнатата тишина.
– Скъпи сине, обичам те с цялото си сърце, но ти напомням, че и ти като нас си свързан с нашата Земя. И без значение дали го искаш или не, и Окса е... Нищо не можеш да направиш. Ако съществува някаква възможност, колкото и малка да е тя, да я върнем при нас, бъди сигурен, че ще се възползваме от нея.
– Скъпа майко - отвърна Павел с ярост, която трудно успяваше да скрие - с цялото ми уважение, но нямаш представа на какво съм способен, за да държа дъщеря си далеч от всичко това. Забрави за това, вече е прекалено късно. Всичко приключи.
– Страхувам се, че съдбата е могъща от всички нас, Павел - заключи Драгомира с решителност, която учуди нея самата - Колкото и да се караме, тя е тази, която ще реши...
Back to top Go down

[фентъзи, юношески] - Окса Полок, 1том - А.Пишота и С.Уолф

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Similar topics

-
» [BG] Окса Полок - нова тийн поредица
» [BG] Топ 5 фентъзи автори
» [BG] Топ 10 фентъзи романи
» [юношески] Писма до Купидон - Францес Ланц
» [юношески] The Perks of being a wallflower - Стивън Чбоски