Ето го и моето мнение по интересните смески. Само по които имам мнение, корекции или дребни забележки
Човек (м) + Полувампир (ж) = Полувампир без особени дарби, който предпочита човешка храна, расте малко по-бавно и има по-апетитен за вампирите аромат. Тук не съм съгласна. Мисля, че ще е много по-добре да се получава Човек, но от онези тип медиум или нещо подобно. Да нямат разлика в разтежа и да са повече Хора от колкото Полу-вампири. Тъй като всички гени се предават от бащата, а и все пак те са 3/4 хора и 1/4 вампири. Може би да са с по-силна миризма от човешката, но не и толкова колкото полу-вампирската. [Все пак Амарилис и близнаците са от баща Човек и майка Полу-вампир и не са имали нищо различно в развитието си преди трансформацията си освен засилените сетива и някаква странна връзка помежду си.]
Вампир (м) + Върколак (ж) = Полувампир ИЛИ Върколак (не забравяйте, че и върколаците са хора, но с генетични промени) Мисля, че ще е много по-добре да се получава Полу-вампир с върколашка генетична трансформация. Но тъй като всички гени се предават от бащата ще има по-засилени вампирски от върколашки специфики и инстинкти.
Върколак (м) + Полувампир (ж) = Върколак, с биологични белези на Полувампир (бяла, здрава кожа, бързина на растежа, сила и бързина от раждането и пр.) ИЛИ Полувампир без особени дарби, който предпочита човешка храна, расте малко по-бавно и има неприятен за вампирите аромат. Тъй като всички гени се предават от бащата мисля, че ще е много по-добре да се получава първото предложено.
Вампир (м) + Полувампир (ж) = Полувампир с дарби, който предпочита кръв, расте по-бързо и миризмата му е по-близка до вампирската. Съдейки от предните си изводи тук смятам, че трябва да се получи Полу-вампир, но с много повече вампирски черти. Тъй като всички гени се предават от бащата, а и все пак те са 3/4 вампир и 1/4 човек.
Полувампир (м) + Човек (ж) = Полувампир без особени дарби, който предпочита човешка храна, расте малко по-бавно и има по-апетитен за вампирите аромат. Тук съм съгласна. Тъй като всички гени се предават от бащата. Те са 3/4 хора и 1/4 вампири, но въпреки всичко вампирското идва от бащата.
Полувампир (м) + Върколак (ж) = Върколак, с биологични белези на Полувампир (бяла, здрава кожа, бързина на растежа, сила и бързина от раждането и пр.) ИЛИ Полувампир с дарби, който предпочита кръв, расте по-бързо и миризмата му е по-близка до вампирската. Това дете определно ще има малко повече приятели вампири от това, чийто родители са на обратно. Мисля, че ще е много по-добре да се получава Полу-вампир с минимум дарби; по-остра миризма, но по-близка до вампирската. Тъй като всички гени се предават от бащата и вампирското е по-доминиращо.
Дано не съм изпуснала нещо, от мислите в главата ми които исках да напиша. И дано не съм повторила нещо грешайки за нещата около предложемоята си.
МИСЛЯ, ЧЕ СХВАНАХТЕ ПОНЕ МАЛКО МОЯТА ЛОГИКА ЗА ТАТКОВЦИТЕ.
Т.Е. КАКЪВТО ВИД Е БАЩАТА ТОВА ДА Е ПО-ДОМИНИРАЩОТО И В ДЕТЕТО. (Както при цвета на очите, ако единия родител е с кафяви да има по-голяма вероятност детето да ги наследи. Само дето тук да е "Какъвто вид е бащата, това преобладава и в детето" ама не на 100% разбира се де.)
Н.З. ЗАЩО ОБАЧЕ РЕШИХ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА РАЗЛИКА В ТОВА КАКЪВ ЩЕ СИ ПРИ ЕДНИ И СЪЩИ ВИДОВЕ РОДИТЕЛИ САМО КАТО РАЗМЕНИШ КАКЪВ ЩЕ Е БАЩАТА.
НО СЛЕД КАТО МЪЖЕТЕ ВЗАМПИРИ МОГАТ ДА ИМАТ ДЕЦА И ДА ПРЕДАВАТ ВАМПИРСКОТО НА ПОКОЛЕНИЕТО СИ, А ЖЕНИТЕ ВАМПИРИ НЯМАТ ТАКЪВ КЪСМЕТ, ЗАЩО ДА НЯМА ПОДОБНИ (ИЛИ КАКВИТО И ДА Е) РАЗЛИЧИЯ И ПРИ ДРУГИТЕ ВИДОВЕ.
Е ТОВА СИ Е МОЯТА ЛОГИКА, ДАЙТЕ ВАШАТА.
P.S. Като се замисля, че в нормалните писания вампирите и върколаците се водят все ЗООМОРФНИ СЪЩЕСТВА. Върколаците се преобразяват във вълци, а вампирите в кучета, прилепи, паяци и други подобни гъдинчици.